De wortels van het ambachtelijk vakmanschap en de focus op handwerk liggen bij onze vader.

Tim en Stijn Baute

In 1979 richtte smid Walderik Baute het kleinschalig bedrijf op dat zich specialiseerde in het siersmeden van boerderijhekkens tot allerlei metaalbeslag. In zijn atelier kregen zonen Tim en Stijn de voeling met het materiaal mee en de liefde voor het scheppen.

In 2000 kwam zoon Stijn in de firma; een gedreven siersmid, gespecialiseerd in bouwtechnisch complexe materie. Daarmee is hij de geknipte man voor de coördinatie en uitvoering van uitdagende restauratieprojecten in samenwerking met architecten. Al blijft hij ook plezier scheppen in het maken van kleinere zaken zoals bordjes, scharnieren, brievenbussen…Hij is een krak in het ‘boetseren’ met smeedijzer.

ambachtelijk smeedwerk

In 2006, toen zijn vader met pensioen ging, kwam interieurvormgever/­meubelontwerper Tim het familiebedrijf versterken. Hij is zowel creatief designer als technisch denker. Hij zet wensen om in innovatieve digitale ontwerpen, adviseert in verband met afwerkingen en snedes, technieken zoals lasercutten, de keuze voor buis- of kokerprofielen, creatieve oplossingen en esthetiek…

www.timbaute.be

In 2008 wierven de broers het eerste personeelslid aan en inmiddels is het team uitgebreid tot een vijftal gepassioneerde stielmannen.

Geregeld wordt samengewerkt met architectenbureaus, interieurarchitecten, kunstenaars…
Met Veerle Verschooren Glasatelier werden diverse frisse, hedendaagse ontwerpen met glas en lood gerealiseerd, zowel in openbare gebouwen en kerken als in woonpanden.

Onze troeven

Vakbekwaam team
Van opmeten tot opleveren
Zin voor detail en afwerking
We houden van een uitdaging
100 % maatwerk
Advies en ontwerp
Ambachtelijke afwerking
Samenwerking met architect en aannemer
Creatief meedenken
Correcte en complete opvolging

Brandt het vuur voor ambachtswerk ook in jou?

Scroll naar boven